Renuntarea la fumat

Aflați mai multe »
Pentru marea majoritate a fumatorilor, renuntarea la acest obicei este cea mai buna solutie pentru ameliorarea calitatii si duratei vietii. Persoanele care renunta la fumat isi reduc riscurile de a dezvolta boli cardiace, cancer, probleme respiratorii sau infectii.

Avantajele renuntarii la fumat sunt aceleasi pentru toate categoriile de fumatori, barbati sau femei, tineri sau adulti. Chiar si persoanele cu probleme legate de tabagism (boli cardiace, etc) obtin beneficii ca urmare a acestei decizii. De exemplu, persoanele care renunta la fumat dupa un infarct miocardic reduc cu 50% riscurile de a suferi un nou episod, spre deosebire de fumatori. Totodata, ei reduc cu 50% riscul de moarte prematura.

Femeile care renunta la fumat inainte de sarcina isi reduc riscurile de a avea un copil cu greutate mica la nastere. Renuntarea la fumat poate reduce si riscurile de nastere cu fat mort si amelioreaza starea de sanatate a femeii.

Dar efectele nefaste ale fumatului nu se limiteaza la fumatori. Dimpotriva, expunerea la fumatul pasiv – inhalarea involuntara a fumului de tigara – cauzeaza mii de decese prin cancer pulmonar si cardiopatii la nefumatorii fara alte probleme de sanatate.

Idei generale:

Renuntarea la fumat prezinta beneficii majore si imediate asupra starii de sanatate a barbatilor si femeilor de orice varsta. Chiar si persoanele cu probleme legate de tabagism (boli cardiace, etc) beneficiaza de pe urma acestei decizii.

Speranta de viata a persoanelor care renunta la fumat este mai mare decat a persoanelor care continua sa fumeze. Renuntarea la fumat scade riscurile de cancer pulmonar si alte forme de cancer, de infarct miocardic, AVC si boli pulmonare cronice. Femeile care renunta la fumat inaintea sau in primele luni de sarcina reduc riscul de a avea un copil cu greutate mica la nastere. Beneficiile pentru sanatate oferite de renuntarea la fumat sunt mult mai importante decat efectele psihologice determinate de aceasta decizie. O data cu renuntarea la fumat, unele persoane inlatura si evita orice le-ar putea aminti de acest obicei. O data ce au renuntat, ei nu se mai reapuca. Insa, pentru majoritatea persoanelor nu este chiar asa usor. Atunci cand fumezi, creierul proceseaza nevoia de nicotina din tigara. O solutie care sa imbine inlocuirea tigarii cu altceva si totusi sa satisfaca nevoia de nicotina a fost visul medicilor de pretutindeni timp de zeci de ani. Pana astazi.

Pentru cei mai multi este foarte greu sa renunte datorita dependentei de nicotina si astfel sunt tentati sa cedeze. Renuntarea la fumat poate da insomnii, iritabilitate, stari generale de depresie si mai ales tulburari de comportament, ceea ce face ca tot acest proces sa devina foarte dificil. Pe langa toate aceste simptome fizice, pot aparea si reactii adverse de natura psihologica sau emotionala. Odata ce te-ai hotarat sa renunti la fumat, trebuie sa incerci sa te descurci si altfel, nu aprinzandu-ti o tigara.

Daca fumezi mai putin de zece tigari pe zi, poti renunta fara a folosi medicatie corespunzatoare. In cazul in care fumezi mai mult de atat, medicamentele si substituentii sunt necesare. Acestea sunt de fapt inlocuitori ai nicotinei (NRT) si bupropion (Zyban). Astfel, ii asiguri corpului doza de nicotina, dar fara a fuma. Produsele care inlocuiesc nicotina se pot prezenta sub forma de bandaje, guma de mestecat, pastile sau spray nazal.

Renuntarea la fumat este foarte dificila si de multe ori, oricat de hotarati ar fi fumatorii, nu reusesc.

Metodele sunt multe si particularizate fiecarui individ, caci dependenta de nicotina se manifesta diferit la fiecare fumator in parte. Unele persoane pot renunta din prima incercare la fumat, altele prezinta recidive si dupa cateva renuntari succesive pot definitiv sa nu mai fumeze, alte persoane renunta la fumat prin scaderea treptata a numarului de tigari pe zi, altele iau o pauza pe saptamana de cateva ore, apoi de o zi, de doua si tot asa etc.

Cateva sfaturi utile pentru renuntarea la fumat:

Aruncati din casa tot ceea ce este legat de tigari (scrumiere, pachete de tigari, pipe etc.). Anuntati-va prietenii si colegii de munca de faptul ca v-ati hotarat sa renuntati la fumat, in ideea de a va sustine si ei, de a evita sa va mai ia cu ei la o pauza de fumat sau sa va imbie cu o tigara etc. Incercati sa economisiti banii pe care i-ati fi cheltuit pe tigari si din ei sa va cumparati un cadou, ca o recompensa pentru fiecare pachet de tigari la care ati renuntat.

Stabiliti cu exactitate ziua cand veti renunta la fumat si faceti tot posibilul sa o respectati. Faptul ca o stabiliti dinainte va ajuta sa va acomodati psihic cu ideea renuntarii la fumat. Daca veti considera ca nu reusiti singuri nu ezitati sa cereti ajutorul unui specialist sau sa urmati o terapie psihologica, pentru ca urmarile renuntarii la fumat nu sunt un mit: anxietate, tremur, stare de agitatie, insomnie, depresie etc. Aceste simptome insa dispar destul de repede si durata lor este in stransa legatura cu numarul de tigari fumate zilnic si anii de cand sunteti fumatori.

De asemenea va puteti inscrie in cadrul unor programe si asociatii anti-fumat. Va trebui sa stabiliti dinainte o metoda de a face fata stresului si emotiilor in afara celei de a aprinde o tigara. De asemenea incercati sa nu mai atribuiti fumatului activitati placute, cum ar fi cafeaua de dimineata, discutia cu prietenii, petrecerile sau asocierea fumatului cu momentele de relaxare. Altfel riscati ca de fiecare data cand veti face aceste activitati sa simtiti nevoia unei tigari, ca un act invatat.

Intre 5% si 16% din fumatori reusesc sa renunte la fumat timp de cel putin 6 luni, fara ajutorul medicamentelor pentru reducerea simptomelor de sevraj. Rata de succes creste la 25% - 33% la persoanele care apeleaza la ajutorul produselor farmaceutice. Se pare ca asocierea diferitelor produse este mai eficienta. Acum, datorita tehnologiei de ultima ora, exista tigara electronica. 
Aflați mai multe »

IMPORTANT!!!

IMPORTANT!!!
Produsele comercializate de noi sunt originale, importate direct de la inventatorul modelului DSE901, cel mai fiabil din lume. Pozele au caracter informativ, mai ales la consumabile si accesorii.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Un produs Blogger.

Romani UK Londra

dancemagicradio


Copyright © Tigara - Electronica 2011
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
DESPRE TIGARA ELECTRONICA

Tigara Electronica este facuta cu ajutorul unei tehnologii automatizate foarte hotaratoare cu un control microelectronic. Seamana cu o tigara, cu toate ca nu exista gudron. Scoate fum, desi nu exista material de poluare. Nu aveti nevoie de nici o combustie sau foc pentru a o fuma, desi te lasa sa te bucuri si sa savurezi acea senzatie de gust tactil fara nici un risc sau dependenta de tutun. Iti ofera aceeasi senzatie ca o tigara din tutun fara a cauza daune provocate de gudron. De fapt, poti fuma sanatos, fara a polua mediul inconjurator. Tigara electronica este compusa dintr-un invelis din otel inoxidabil, baterie lithium ion, un circuit microelectronic, un atomizor si un indicator luminos la capatul tigarii electronice. Te lasa sa te bucuri de aceeasi placere pe care ti-o ofera tigara traditionala atunci cand inhalezi picatura de nicotina, imitand intregul process de fumat. Tigara Electronica creaza o atmosfera culturala de fumat sanatoasa si a fost declarata de experti autorizati ca fiind combinatia perfecta de tehnologie micro-electronica moderna, tehnologie biologica si conceptia a unei vieti sanatoase.

Avantaje
Fara haine care miros a fum,
Fara respiratie urat mirositoare,
Fara dinti cu pete,
Fara stanjeneala sociala.
Fara fumat pasiv
Poate fi savurata oriunde.
Fara monoxid de carbon,
Fara poluare
Fara flacara
Fara gudron

Cum functioneaza tigara electronica ?
Spre deosebire de guma de nicotina sau pata de nicotina, tigareta electronica functioneaza ca o tigara normala. Desi in loc sa arda si sa scoata fum, aceasta vaporizeaza. Nicotina este livrata in continuare prin plamani, dar intr-o forma vaporoasa, in loc de fumul care contine toate toxinele care pot cauza cancerul.

Beauty Line Salon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Horoscop . Tarot . Consultatii . Ghicit in carti . Destin Astrologie . Numerologie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

181818.jpgRESTRICTII: Produsele comercializate prin intermediul acestui website nu se adreseaza persoanelor care nu au implinit 18 ani. Ne rezervam dreptul de a anula orice comanda care nu se incadreaza in termenii si conditiile stipulate pe site.

V.I.P MEDIA GROUP Video & Audio Production Advertising Production WEBdesign Online Radio

 

© 2010 Tigari electronice, Tigara electronica, Trabucuri electronice, Consumabile tigari electronice